Előfizetői tartalom

Visszatérhet stabilan 310 fölé a forint, ha nem állnak le Matolcsyék

Portfolio
A keddi kamatdöntés után több elemző is frissítette prognózisát a forint árfolyamával kapcsolatban, a szakemberek most úgy látják, hogy az MNB Monetáris Tanácsa tántoríthatatlan a további lazítástól, ennek köszönhetően pedig a következő hónapokban megint a 310 feletti euróárfolyam lehet általános. Sőt, valaki szerint már akkorát lazított a jegybank, hogy tavaszra 320 forint is lehet egy euró.

Jelentős forintgyengülés csak akkor jöhet rövidtávon, ha átmenetileg valamilyen piaci félreárazás történik - véli Dan Bucsa, az Unicredit Bank elemzője legújabb anyagában. Szerinte továbbra is a magyar devizát támogatja a leginkább a régióban a külső egyenleg, ami az erőteljes tőkebeáramlásban, a fizetési mérleg többletében, a működőtőke-beruházásokban és az uniós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés