Előfizetői tartalom

Erős forint, szakadó hozamok - "közép távon lehet, hogy sírni fogunk"

Portfolio
Az amerikai pénzügyi rendszer megmentésével kapcsolatos, eddig napvilágot látott tervek jelentősen javították a befektetők kockázati étvágyát, amely a hét második felében intenzív forinterősödést és komoly állampapírpiaci hozamesést okozott a magyar piacon. "Rövid távon örülünk, közép távon viszont lehet, hogy sírni fogunk" - jegyezte meg a Portfolio.hu-nak egy elsődleges állampapírpiaci kereskedő a pénz- és tőkepiaci helyzet alakulásával kapcsolatban, amely a magyar piacon is fokozottan érezteti hatását.

eurhufcomp Hétfőn reggel 239 körül kezdett el esni a forint a múlt hét végi drámai amerikai események hatására (Lehman Brothers-csőd, AIG-államosítás), majd a globális kockázatkerülés rendkívül magas szintje miatt több hullámban csütörtök reggelre 245.50-ig esett az euróval szemben (2.5%-os forintesés). Onnan fordulat indult el, amely felgyorsult az amerikai "megmentő-terv"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés