Előfizetői tartalom

Hatalmas hozamugrás az olasz aukción

Portfolio
Az egy hónappal ezelőtti hasonló kibocsátáshoz képest 80, illetve 19 bázisponttal magasabb hozamszint mellett tudott ma eladni 5, illetve 10 éves futamidejű államkötvényt az olasz adósságkezelő. A visszafogott vételi érdeklődés mellett azonban a megcélzott kibocsátási tartomány felső széléhez közelebb összegben, 5,7 milliárd euróért tudott bevonni forrásokat.

A 2017 júniusában lejáró kötvény 5,66%-os (féléves csúcs), míg a 2022 szeptemberében lejáró kötvény 6,03%-os (január óta a legmagasabb) átlaghozam mellett kelt el a piacon mintegy 1,4-szeres lefedettségek mellett. A mai olasz aukciókra ismét erőteljesen rányomta a bélyegét az az erőteljes eladói nyomás, ami a spanyol piacokra nehezedik egyre súlyosbodó bankrendszeri...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés