Előfizetői tartalom

Kétéves mélypontra buktak Magyarország nemzetközi tartalékai

Portfolio
Augusztusban 1,079 milliárd euróval 33,536 milliárd euróra estek Magyarország nemzetközi tartalékai, így utóbbi csaknem kétéves mélypontot jelent. A nyolcadik havi csökkenés mintegy felét a megmaradt frankhitelek forintosításához kapcsolódó jegybanki devizalikviditás-nyújtás tehette ki. A kétéves mélypontra bukó nemzetközi tartalékok mellett azt is fontos megjegyezni, hogy azok továbbra is bőséges fedezetet jelentenek az időközben mérséklődő rövid lejáratú devizaadósságra.

A Magyar Nemzeti Bank által ma reggel közzétett adatok szerint a tartalékok összetevői közül a legnagyobb, 1,05 milliárd eurós változás (csökkenés) az egyéb tartalékok soron következett be, ami bizonyára összefügg azzal, hogy augusztus 24-én tartott egy deviza (frank) eladási tendert az MNB, hogy az érintett pénzügyi intézmények rendelkezésére bocsássa a jelzáloghiteleken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés