Előfizetői tartalom

Kivégezték a rubelt, itt az új mélypont!

Portfolio
Mélypontra esett ma az orosz rubel a dollárral szemben, ezzel pedig sikeresen kivívta a legrosszabbul teljesítő deviza címét idén, lekörözve az ukrán hrivnyát. Gyakorlatilag szabadesésben van a rubel a múlt heti sokadik jelentős jegybanki kamatemelés mellett is. Az újabb amerikai gazdasági-pénzügyi szankcióktól való félelem és az olajár mélyrepülése mind a gyengülés irányába hajtották az orosz fizetőeszközt.

Új mélypontot állított fel az orosz rubel árfolyama ma a dollárral szemben. A 66-os szint felett is megfordult ma és bár azóta némileg visszaerősödött, a jelenlegi 65,6-os szint is közel 13%-os gyengülést jelent csak a mai nap folyamán a dollár ellenében. Ezzel az orosz fizetőeszköz már most elnyerte "2014 legrosszabbul teljesítő devizája" címet a dollárral szemben - írja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés