Előfizetői tartalom

Egy félreértés miniösszeomlást okozott Európában, most mindenki mentegetőzik

Portfolio
Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnökének múlt heti beszédét követő piaci reakció megrémített néhány monetáris tanácstagot, ezért elbizonytalanodtak abban, hogy a jegybanknak a július 20-i ülést követő közleményben már utalást kéne tennie az eszközvásárlási program kivezetésére - értesült a Reuters. A beszéd egyébként egy mini-összeomlást okozott az eurózónás kötvénypiacon: a német 10 éves állampapír másodpiaci hozama például 5 nap alatt közel megduplázódott.

Mario Draghi múlt hét kedden egy konferencián azt mondta, hogy az euróövezet gazdasági kilátásainak javulása mellett a deflációs erőket reflációs erők váltották fel, a lassú inflációs dinamika pedig főként átmeneti tényezőkre vezethető vissza. Az elnök hiába hangsúlyozta, hogy a monetáris stimulusra továbbra is szükség van, a piaci szereplők úgy értelmezték a beszédét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés