Előfizetői tartalom

Ilyet még nem csinált Magyarország, itt az új kötvény

Portfolio
Magyarország a kínai belső piacon bocsátott ki államkötvényt szerdán összesen 1 milliárd renminbi, vagyis 130 millió euró értékben. A 3 éves futamidejű kötvény kamata 4,85%-on alakult, amit swapügylet során euróra vált a magyar állam, így végül ennél kedvezőbb lesz a kamat - ismertette szerdai sajtótájékoztatóján Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára az első magyar panda-kötvény részleteit. Az ÁKK tájékoztatása szerint az euróra váltás után ez lehet a valaha volt legolcsóbb devizakötvény-kibocsátás.

A szerdai panda-kötvény kibocsátásának paraméterei:3 éves futamidejű, 1 milliárd renminbi, 130 millió euró értékű, 4,85% kamat mellett, ami 83 bázispontos felárt jelent a Kínai Fejlesztési Bank 3 éves futamidejű, 4,02%-os kamatozású kötvényéhez képest. Kétszeres kereslet jelentkezett a papírokra az ÁKK közleménye szerint. Ezzel a mostani kötvénykibocsátással Magyarország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés