Előfizetői tartalom

Rendkívül kényelmes helyzetbe került a kormány

Portfolio
Rendkívüli ütemben veszi a magyar lakosság az állampapírokat, ez pedig nagyon kedvező helyzetet teremt a magyar állam számára - vélik az OTP Bank elemzői. Számításaik szerint a kormány már most biztosította a június végéig lejáró devizaadósságok finanszírozásához szükséges összeget. Ez alapján nem égető a kormány számára devizakötvény kibocsátása.

Februárban új rekordot dönthetett a lakossági állampapír-vásárlások mérete, megdöntve ezzel a januárban beállított csúcsot - vélik az OTP elemzői. Számításaik szerint az év első két hónapjában 432 milliárd forinttal emelkedhetett a lakossági állampapír-állomány, miközben az ÁKK 2016 egészében eredetileg 500 milliárd forintot tervezett bevonni eben a formában (az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés