Előfizetői tartalom

Horkolás: komolyan kell venni

Webbeteg.hu
A tartós horkolás az esetek többségében az alvási apnoe jele, ennek során a beteg légzése többször is "szünetel" alvás közben, az érintett egyén emiatt akár százszor (!) is felébredhet egyetlen éjszaka alatt, úgy, hogy nem is emlékszik rá. Aki sokat horkol, reggel kialvatlannak érzi magát. Nem jelenthető ki, hogy mindenki, aki horkol, alvási apnoéban is szenved, ez a betegség 50-60 százalékos előfordulású.

A horkoló hang akkor jelentkezik, amikor a levegő a szájból vagy az orrból a tüdő felé áramolva a járatok valamiféle dugulása vagy elkeskenyedése miatt vibrál. Minél inkább blokkolt a levegő útja, annál jobban kell a testnek dolgoznia, mely megterhelheti a szívet. Ezért is van, hogy idővel a horkolás magas vérnyomáshoz vezethet.A hangosan horkolók esélye a magas vérnyomás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés