Üzlet

Sosem késő elkezdeni mozogni!

Portfolio
Egy kardiológus professzor legfontosabb egészségvédő tanácsa így hangzik: mindennap vidd le a kutyát sétálni. Akkor is, ha nincs kutyád. A mozgás lételemünk, fontos szerepet játszik számos betegség, közöttük a mozgásszervi panaszok megelőzésében és kezelésében is.

Bármilyen mozgásforma hasznos lehet, amiben az embert örömét leli, erőfeszítést igényel tőle, és a teljesítmény sikerélményt ad.

Helyes testtartás

"A megfelelő testi-lelki egyensúly megteremtéséhez elengedhetetlen a mozgás beépítése a mindennapi életünkbe. Javasolt heti 2-3 alkalommal sportolni, és olyan mozgásformát választani, amit szívesen végez az ember, ami feltölti a testet energiával" - tanácsolja Orosz Krisztina az Alfa Egészségközpont gyógytornásza.

Az ülőmunkát végzőknek nem csak a rendszeres testmozgásra ajánlott odafigyelni, hanem arra is, hogy a munka közben helyes testtartást vegyenek fel, hasznos, ha a munkakörnyezetet ergonomikusan alakítják ki. Ezek megvalósításában is segíthet szakszerű tanácsokkal a gyógytornász.

Egyénre szabott terápia

Hát- és derékfájás, illetve más mozgásszervi panaszok esetén javasolt orvoshoz, vagy gyógytornászhoz fordulni.

"Nagyon fontos az első találkozás, a precízen felállított fizioterápiás diagnózis, mivel csak így lehet egyénre szabottan megtalálni a legeredményesebb módszert és a terápiás gyakorlatokat" - mondja a gyógytornász.

Orosz Krisztina specialitása a gerincbetegségek fizioterápiás vizsgálata és kezelése, ezen belül a lumbágó eredetének feltérképezése. Tartáshibák korrigálása, gerincferdülés és a porckorongsérv kezelése. Szakszerű segítséget nyújt a műtét utáni rehabilitációban is.

Sokféle technikát alkalmaz: a manuálterápia mellett a porckorongsérv kezelésére alkalmas McKenzie terápiát, különböző lágyrész mobilizációs technikákat, nyirokkeringést javító Földi-féle lymphdrenage-t és az inkontinencia kiegészítő kezelésében hasznos intimtornát.

"Ezeket a technikákat, módszereket a japán fejlesztésű, kinesiotape elnevezésű, rugalmas szalag segítségével tudjuk kiegészíteni" - teszi hozzá a gyógytornász.

A mozgásszervi panaszok, sportsérülések esetén használt színes tapaszok elősegítik az izom- és ízületi sérülések mielőbbi gyógyulását.

Gyógyító gyakorlatok

Az Alfa Egészségközpont szakgyógytornásza holisztikusan közelíti meg az adott problémát, nemcsak a tünetet, hanem a pácienst, a teljes embert figyelembe véve oldja meg a panaszokat ízületi, izom és kötőszöveti szinten. Az aktív mozgásterápia a páciens által önállóan végezhető gyakorlatokra építve megtanítja a beteget arra, hogyan képes önmaga befolyásolni és megelőzni a fájdalmat.

Funkcionális tréning

A test karbantartására, sérülések elkerülésére vagy éppen az abból való felépülésre a funkcionális edzések a legmegfelelőbbek, tanácsolja Orosz Krisztina. A funkcionális tréning felkészíti a szervezetet, az izomzatot a mindennapi igénybevételre, mindennapi mozgásokra. A csoportos edzések színes eszközhasználata, a gyakorlatok változatossága lehetőséget ad arra, hogy a törzsizmokat, a hát- és hasizmokat megerősítse, valamint az állóképességet fejlessze.
RSM Blog

Munkaszüneti napok 2025 - így tervezzen!

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2025-ben esedékes ünnepnapok, pihenőnapok és plusz munkanapok végleges listája. A rendelet azt is meghatározza, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék 2025-ben, va

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

Holdblog

Ismét a HOLD az Év Alapkezelője

Megint - immáron nyolcadik alkalommal - mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep Value 2024 és a Columbus alapjainkat is kategóriájuk... The post Ismét a HOLD az Év Alapke

Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

Kiszámoló

Feltámadt a kínai gazdaság?

Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalmas növekedést produkált, de 1990 óta egyhelyben toporog, teljesen megrekedt a fejlődés

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
wall street