10 + 10 millió: segítünk eligazodni a CSOK útvesztőiben

2016. március 1. 10:00    
nyomtatás
 
A bővített Családok Otthonteremtési Kedvezményével (CSOK) és a 10 + 10 milliós ígérettel indult az idei év. Már lassan két hónapja óriási érdeklődés övezi a támogatás lehetőségeit és feltételeit, amelyeken nem könnyű feladat kiigazodni. Rengeteg kérdés merül fel az igénylésen gondolkodó családoknál, hiszen számos élethelyzetre egyéni szabályok vonatkoznak, miközben felelősséggel járnak az állami ingyenmilliók. A Portfolio CSOK-melléklete és cikkei ezekre a kérdésekre válaszolnak, és folyamatosan bemutatják a legújabb tudnivalókat.


Az év eleje óta szüntelenül népszerű téma a Családok Otthonteremtési Kedvezménye, vagyis a CSOK. A 10 + 10 millió forint ígérete sok egy- és kétgyerekes elgondolkodtatott a három gyerek vállalásáról, de még a gyermektelen párok is számolgatni kezdtek. A takarékszövetkezetek fiókjaiban például idén már több mint 15 ezren érdeklődtek a CSOK iránt, a legnagyobb számban Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Bács-Kiskun megyékben.

Elindult a hajsza a 10 + 10 millióért


Az ügyfelek mintegy 60 százaléka a 10+10 milliós támogatás iránt érdeklődik, azonban januárhoz képest lényegesen több kérdés irányul a használt lakás vásárlásához és a bővítéséhez igénybe vehető támogatási és hitellehetőségekre. Az érdeklődők többségének legalább egy vagy két gyermeke van, kisebb számban érdeklődnek olyanok, akiknek még nincsen gyermekük. A lakosság mellett az építtetők és kivitelezők részéről is országszerte egyre intenzívebb érdeklődés tapasztalható: az elmúlt három hónapban megduplázódott a takarékszövetkezeteknél folyamatban lévő értékesítési célú lakásépítési ügyeletek száma.

10 + 10 millió: segítünk eligazodni a CSOK útvesztőiben


Mit hoznak az utóbbi hetek CSOK-változásai?


Az új CSOK az ingatlanpiacot sem hagyja érintetlenül, a szakértők jelentős áremelkedést jeleznek előre. A lakásáfa-csökkentés és a CSOK kibővítése révén már nem csak a használt, hanem az új építésű lakások piacán is bővülés várható - derül ki az FHB éves lakásárprognózisából. A nemrég kiadott CSOK-rendelet újabb változásokat hozott, amely átalakíthatja a trendeket, nem beszélve a családi házak tetőterének beépítésével kapcsolatos legfrissebb módosításról.

Ahány család, annyi kérdés


A CSOK iránti megnövekedett érdeklődést jelzi a februárban 8 vidéki megyeszékhelyen megrendezett CSOK Klubok magas látogatószáma. A teltházas rendezvényeken a résztvevők elsősorban a legfrissebb CSOK-információkra, az ingatlanpiaci folyamatokra és az elérhető lakáscélú hitelkonstrukciókra voltak kíváncsiak. A szervezők minden helyszínen figyelmeztették a közönséget, hogy ne hozzanak meggondolatlan döntést, illetve hangsúlyozták, hogy mivel minden CSOK-igénylésen gondolkodó család helyzete egyéni, érdemes személyes tanácsadásért fordulni a szakértőkhöz.

A Portfolio természetesen továbbra is kiemelten foglalkozik a témával: szakértőink, elemzőink folyamatosan beszámolnak a legújabb fejleményekről, és napról-napra tisztázzuk a CSOK-kal kapcsolatban felmerülő kérdéseket és válaszolunk olvasóink minden kérdésére. A Portfolio CSOK-melléklete folyamatosan frissül a legújabb információkkal, elemzésekkel és szakmai véleményekkel.

10+10 millió

Ide kattintva egy helyen minden információ elérhető az új családi otthonteremtési kedvezményről. Választ adunk az egyéni esetekre, körüljárjuk a legfontosabb gyakorlati kérdéseket, segítünk kiigazodni az új CSOK feltételeiben.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium