Bank

10 + 10 millió: segítünk eligazodni a CSOK útvesztőiben

Portfolio
A bővített Családok Otthonteremtési Kedvezményével (CSOK) és a 10 + 10 milliós ígérettel indult az idei év. Már lassan két hónapja óriási érdeklődés övezi a támogatás lehetőségeit és feltételeit, amelyeken nem könnyű feladat kiigazodni. Rengeteg kérdés merül fel az igénylésen gondolkodó családoknál, hiszen számos élethelyzetre egyéni szabályok vonatkoznak, miközben felelősséggel járnak az állami ingyenmilliók. A Portfolio CSOK-melléklete és cikkei ezekre a kérdésekre válaszolnak, és folyamatosan bemutatják a legújabb tudnivalókat.
Az év eleje óta szüntelenül népszerű téma a Családok Otthonteremtési Kedvezménye, vagyis a CSOK. A 10 + 10 millió forint ígérete sok egy- és kétgyerekes elgondolkodtatott a három gyerek vállalásáról, de még a gyermektelen párok is számolgatni kezdtek. A takarékszövetkezetek fiókjaiban például idén már több mint 15 ezren érdeklődtek a CSOK iránt, a legnagyobb számban Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Bács-Kiskun megyékben.

Elindult a hajsza a 10 + 10 millióért

Az ügyfelek mintegy 60 százaléka a 10+10 milliós támogatás iránt érdeklődik, azonban januárhoz képest lényegesen több kérdés irányul a használt lakás vásárlásához és a bővítéséhez igénybe vehető támogatási és hitellehetőségekre. Az érdeklődők többségének legalább egy vagy két gyermeke van, kisebb számban érdeklődnek olyanok, akiknek még nincsen gyermekük. A lakosság mellett az építtetők és kivitelezők részéről is országszerte egyre intenzívebb érdeklődés tapasztalható: az elmúlt három hónapban megduplázódott a takarékszövetkezeteknél folyamatban lévő értékesítési célú lakásépítési ügyeletek száma.

10 + 10 millió: segítünk eligazodni a CSOK útvesztőiben

Mit hoznak az utóbbi hetek CSOK-változásai?

Az új CSOK az ingatlanpiacot sem hagyja érintetlenül, a szakértők jelentős áremelkedést jeleznek előre. A lakásáfa-csökkentés és a CSOK kibővítése révén már nem csak a használt, hanem az új építésű lakások piacán is bővülés várható - derül ki az FHB éves lakásárprognózisából. A nemrég kiadott CSOK-rendelet újabb változásokat hozott, amely átalakíthatja a trendeket, nem beszélve a családi házak tetőterének beépítésével kapcsolatos legfrissebb módosításról.

Ahány család, annyi kérdés

A CSOK iránti megnövekedett érdeklődést jelzi a februárban 8 vidéki megyeszékhelyen megrendezett CSOK Klubok magas látogatószáma. A teltházas rendezvényeken a résztvevők elsősorban a legfrissebb CSOK-információkra, az ingatlanpiaci folyamatokra és az elérhető lakáscélú hitelkonstrukciókra voltak kíváncsiak. A szervezők minden helyszínen figyelmeztették a közönséget, hogy ne hozzanak meggondolatlan döntést, illetve hangsúlyozták, hogy mivel minden CSOK-igénylésen gondolkodó család helyzete egyéni, érdemes személyes tanácsadásért fordulni a szakértőkhöz.

A Portfolio természetesen továbbra is kiemelten foglalkozik a témával: szakértőink, elemzőink folyamatosan beszámolnak a legújabb fejleményekről, és napról-napra tisztázzuk a CSOK-kal kapcsolatban felmerülő kérdéseket és válaszolunk olvasóink minden kérdésére. A Portfolio CSOK-melléklete folyamatosan frissül a legújabb információkkal, elemzésekkel és szakmai véleményekkel.
ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

RSM Blog

Munkaszüneti napok 2025 - így tervezzen!

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2025-ben esedékes ünnepnapok, pihenőnapok és plusz munkanapok végleges listája. A rendelet azt is meghatározza, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék 2025-ben, va

Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

Kiszámoló

Feltámadt a kínai gazdaság?

Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalmas növekedést produkált, de 1990 óta egyhelyben toporog, teljesen megrekedt a fejlődés

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
unicredit