Előfizetői tartalom

12 érdekesség a magyar befektetésekről: ebben különbözünk Európától

Közel 23 ezer milliárd eurónyi vagyont kezelnek Európa-szerte az alapkezelők, nagyjából fele-fele arányban befektetési alapokban és diszkrecionális vagyonkezelési mandátumban. A brit, a francia és a német alapkezelőknél van a legtöbb kezelt vagyon Európában, de érdekes, hogy míg más országokban az intézményi, addig Magyarországon a lakossági ügyfelek vagyona dominál a kezelt vagyonon belül. Megnéztük azt is, hogy mennyire uralják a nagy szereplők a piacot és mely országokban van a legtöbb független hátterű szolgáltató.

Közel 23 ezer milliárd eurónyi vagyonAz Efama legfrissebb, az európai alapkezelői piacra vonatkozó jelentése szerint 22,8 ezer milliárd eurónyi vagyont kezeltek a szolgáltatók tavaly, ezzel pedig már 2008 óta évről évre nő a szektor kezelt vagyona. A vagyonon belül a befektetési alapokban és a diszkrecionális vagyonkezelésben is növekedést produkált a szektor, a tavalyi közel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés