Előfizetői tartalom

A kiábrándító hozamok ellenére is nőttek az európai alapok

Portfolio
A második negyedév igen borús volt a világ tőzsdéin, miközben leszámítva a legjobb minősítésű kötvényeket, a kötvénypiacok teljesítménye is gyenge volt. Bár az alapok vagyongyűjtését a hozamok csökkenése mellett nehezítette a nyári uborkaszezon és a bankok passzív hozzáállása is, az európai befektetési alapok tovább tudták növelni vagyonukat- a Lipper FMI adatai szerint. Miközben elsősorban a brit és az Európában globálisan befektető alapokat keresték a befektetők, a hozamok szinte valamennyi ország alapjait negatívan érintették. A görög adósság válság, a kínai gazdasági lassulás vagy a további japán gyengélkedés egyaránt súlyos áldozatokat követelt a befektetési alapoktól.

A gyenge piaci teljesítmények ellenére is nőtt a vagyon Folytatódott az európai befektetési alappiac növekedése 2010 második negyedévében is, habár az előző negyedévhez képest lassuló tempóban. A Lipper FMI frissen közzétett elemzése szerint a negyedév során nettó 41.9 milliárd eurónyi tőke áramlott a befektetési alapokba, amivel a félév során már több mint 144...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés