Előfizetői tartalom

A lakosság is hozzáférhet a gazdagok játékszeréhez

Portfolio
Amerikai nagyágyúk fogtak össze, hogy az alternatív befektetéseket, főként a fedezeti alapokat a tömeges lakosságnak is elérhetővé tegyék. A Columbia és a BlackStone stratégiai megállapodása értelmében utóbbi vagyonkezelő alapjaihoz hozzáférhetnek már 2000 dolláros befektetés mellett is az ügyfelek. A trend egyre erősebb az alapkezelési szektorban, bár vannak kritikus hangok is, főleg értékesítési oldalról fogalmazódnak meg kérdések - írja a MarketWatch.

A tőzsdén is forgó Ameriprise Financial vagyonkezelője, a 358 milliárd dolláros vagyont kezelő Columbia Management stratégiai megállapodást kötött a BlackStone-nal, mégpedig azért, hogy a jövőben elérhetővé tegyék a lakossági ügyfeleiknek a hedge fund stratégiákhoz való hozzáférést. A megállapodás értelmében bizonyos alapokhoz már 2000 dolláros befektetési összeggel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés