Előfizetői tartalom

A Pioneer felvásárlója kijelentette: a befektetőkre tolja az elemzések díját

Portfolio
Az UniCredit alapkezelőjét felvásárló francia alapkezelő, az Amundi kijelentette: ők továbbra is az ügyfelekre hárítják a külsős elemzések költségét, holott a MiFID 2-es szabályok életbe lépése miatt már több alapkezelő is jelezte, hogy inkább saját zsebből fizetik az elemzések díjait - írja a Financial Times.

A francia alapkezelő döntéséhez képest a briteknél a Jupiter, az M&G Investments és a Woodford Investment Management is bejelentette, hogy saját zsebből fizetik ki a külsős elemzések díját, bár az ITG, az Alpha House és a FinFees által elvégzett felmérés szerint a francia alapkezelők között nem az Amundi az egyetlen, amely így gondolkodik. Az eredmények szerint 10-ből 3 alapkezelő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés