A Pioneer felvásárlója kijelentette: a befektetőkre tolja az elemzések díját

2017. április 21. 07:49    
nyomtatás
 
Az UniCredit alapkezelőjét felvásárló francia alapkezelő, az Amundi kijelentette: ők továbbra is az ügyfelekre hárítják a külsős elemzések költségét, holott a MiFID 2-es szabályok életbe lépése miatt már több alapkezelő is jelezte, hogy inkább saját zsebből fizetik az elemzések díjait - írja a Financial Times.


A francia alapkezelő döntéséhez képest a briteknél a Jupiter, az M&G Investments és a Woodford Investment Management is bejelentette, hogy saját zsebből fizetik ki a külsős elemzések díját, bár az ITG, az Alpha House és a FinFees által elvégzett felmérés szerint a francia alapkezelők között nem az Amundi az egyetlen, amely így gondolkodik. Az eredmények szerint 10-ből 3 alapkezelő ugyanis továbbra is az ügyfelekre hárítaná az elemzések költségét, míg a megkérdezett francia alapkezelők ötöde megpróbálja saját zsebből fizetni az elemzéseket.

Korábban már többször is írtunk arról, hogy a jövő januárban életbe lépő MiFID 2-es szabályok szerint az alapkezelőknek részletes költségkimutatást kell készíteniük az ügyfeleknek, az ügyfelekre hárított díjak között pedig eddig a külsős intézményektől vásárolt elemzések költségei is benne voltak. A jövőbeni részletesebb költségkimutatások miatt viszont több alapkezelő is gondolkodik azon, hogy az ügyfelek helyett saját zsebből fizessék ezeknek, a többnyire befektetési bankoktól vásárolt elemzéseknek a díját. Arról, hogy most éppen hogy állnak a befektetési bankok és az alapkezelők közötti ártárgyalások, itt írtunk:

2017.04.19 09:56 Jön az új szabály, de nem tudják a bankok, mennyi pénzt merjenek kérni

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium