Előfizetői tartalom

Adták a magyar piacot a régió nagyjai

Portfolio
A régióban befektető részvényalapok novemberre vonatkozó portfólió-jelentései már elérhetők, ebből az derül ki, hogy egy hónap alatt a magyar papírok súlya 3,9 százalékról 3,1 százalékra csökkent. A visszaesés mögött az MSCI indexszolgáltató döntése áll, hiszen az indexeiből a Richter kikerült, erre pedig az aktív alapkezelők is eladással reagáltak. A piacvezető BlackRock vágta vissza legjobban a kitettségét, viszont a Deka és a Nevsky is erőteljesen csökkentette a magyar portfólióját. Nem mindenki volt eladó az eső részvénypiacon, a Baring vagy a Templeton sem változtatott a portfólióján, vagyis kitartott a magyar piac mellett.

Az indexváltás betett a magyar piacnak November hónapban a régiós részvénypiacokon a korábban megszokott nagy eltéréseket lehetett látni. A legjobban a lengyel tőzsde teljesített, a WIG20 index 4,5 százalékkal emelkedett, ami az alapkezelők számára azért lehetett üdvözítő, hiszen a portfólió jelentős részét teszik ki a lengyel részvények. A legnagyobb kitettséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés