Előfizetői tartalom

Csalódást okoztak a profik a befektetőknek

Portfolio
Az S&P 2005 óta nem mutatott akkora emelkedést, mint tavaly, a fedezeti alapok nem is tudtak lépést tartani a részvénypiaci ralival. A Bloomberg adatai alapján a hedge fundok tavaly átlagosan 7,4%-ot hoztak, ami a befektetők várakozásaitól elmarad, egy felmérés szerint ugyanis legalább 9,2%-os hozamot vártak volna el az eszközosztálytól. Az alapok között természetesen nagy eltérések voltak, a legnagyobb alapkezelők közül voltak kiemelkedők (Elliott International, Renaissance Technologies), de voltak lemaradók is (Bridgewater).

A fedezeti alapok sorozatban ötödik éve nem tudták megverni a fő amerikai referenciaindexet, az S&P index rekord magasságba emelkedett 2013-ban. A Bloomberg adatai szerint a hedge fundok 2013-ban átlagosan 7,4%-ot hoztak, december hónapban például csak 0,1%-os pluszt tudtak felmutatni. A Bloomberg indexe kétezernél is több alapot követ, a statisztikák szerint a szektor teljesítményét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés