Előfizetői tartalom

Ebből harc lehet: rengeteg pénzt kérnek a bankok az elemzésekért

Portfolio
Egy friss felmérés szerint a befektetési bankok éves szinten 75 ezer dollárt is elkérhetnek az alapkezelőktől a piaci elemzéseikért, miközben a független szolgáltatóktól ugyanazt már 40 ezer dollárért is megkapják. A jövőre életbe lépő új szabályok miatt a szakértők arra számítanak, hogy az alapkezelők és a bankok között nagy harc lehet a költségek miatt - írja a Financial Times.

Az Intergrity Research adatai szerint a befektetési bankok átlagosan 75 ezer dollárt kérnek el az elemzéseikért az alapkezelőktől, miközben hasonló elemzéseket már 40 ezer dollárért is be tudnak szerezni az érintettek független tanácsadóktól. Voltak persze kiugró értékek is, egyes befektetési bankok 1,5 millió dollárt is elkérnek éves szinten a piaci elemzésekért, más...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés