Előfizetői tartalom

Egy 8 ezer milliárdos piac nézhet nagyot, ha a britek hátat fordítanak

Portfolio
Lényegében a kezdetektől fogva megosztott volt a Brexit kapcsán az európai alapkezelői piac: sokan voltak és vannak, akik a britek kilépésének veszélyeire figyelmeztetnek, megint mások nemcsak hangoztatják, hogy jobb lesz az EU nélkül, de még jelentős összeggel is beszálltak a Brexit-kampányokba. A Morgan Stanley legfrissebb elemzése szerint ugyanakkor nem árt vigyázni, mit kívánunk, a britek kilépése az európai befektetési alap piacának kétharmadát jelentő UCITS alapoknak ugyanis nehéz sorsot hozhat.

Az elemzés szerint a Brexittel kapcsolatos aggodalmak egyaránt érintik a lakossági, ezen belül is főként a 8 ezer milliárd eurót kezelő UCITS alapokat, az alternatív befektetési alapokat (AIFMD) és a MiFID keretein belül az uniós befektetőknek kezelt és elkülönített számlákat. A britek kilépésének potenciális költséghatásai három területen is megjelenhetnek: Az EU-s...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés