Előfizetői tartalom

Gazdasági világvégére számít a válságokon nyerészkedő befektető

Portfolio
Úgy hullámzanak a piacok, mint egy válság idején: a befektetők menekülnek a kockázatosabb eszközökből, miközben a banki részvényeket őrülten adják. Persze van olyan befektetési cég is - például a 36 South - amely hozamot keres az ilyen helyzeteken. A londoni hedge fund "fekete hattyú" stratégiája 234 százalékot hozott a Lehman Brothers csődjét követő válság idején, 2008-ban - írja a Business Insider.

A hedge fund vagyonkezelői szerint a jelenlegi volatilitás azt jelzi, hogy komoly gondok vannak a piaccal, és ezt a negatív kamatok nem fogják tudni megoldani. A 36 South portfóliómenedzsere, Anthonly Limbrick szerint az emberek félnek a piactól jelenleg, de egyszerre számítanak arra is, hogy a jegybankok lépnek valamit, ha nagy baj lenne - szerinte viszont ez a várakozás gyorsan eltűnhet.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés