Előfizetői tartalom

Három ábra arról, mennyit kaszálnak a legnagyobb magyar alapkezelők

Csökkent a kezelt vagyon a tíz legnagyobb hazai alapkezelőnél tavaly, igaz, a volatilis piacok és a lakossági állampapírok kiszorító hatása ellenére is milliárdos adózott eredménnyel zárták 2016-ot. A legnagyobb szereplő a piacon továbbra is az OTP Alapkezelő, de a vagyonarányos megtérülés alapján az olyan független szolgáltatók is az élre kerültek, mint az Aegon vagy a Concorde. A továbbra is alacsony hozamkörnyezetben az alapkezelői díjak csökkentése miatt nagy a nyomás a szolgáltatókon, ráadásul a januártól életbe lépő MiFID 2-es irányelv is felforgatja majd a pénzügyi szektor életét.

Csökkent a legnagyobb alapkezelők kezelt vagyonaBár tavaly valamelyest nőni tudott a befektetési alapokban kezelt vagyon a 2015 év végi adatokhoz képest, a 2015-ös Aranykönyv adatai alapján a legnagyobb vagyont kezelő alapkezelők kezelt vagyona már csökkenést mutat éves összevetésben. Az MNB tavalyi évre vonatkozó Aranykönyvére és a részletesebb iparági adatokra még várni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés