Előfizetői tartalom

Így alakítaná át az IMF az alapkezelői piacot

Portfolio
A bankoknál alkalmazott stressz teszthez hasonló rendszer felállítását sürgeti az IMF az amerikai alapkezelőkre. Nem meglepő, hogy az utóbbi időben az alapkezelők is reflektorfénybe kerültek, tekintve, hogy mára 76 ezer milliárd dollár értékű értékpapír forgalmat bonyolítanak le világszerte, ami 40%-kal magasabb, mint 10 évvel ezelőtt - írja a Financial Times.

Az IMF elemzésében kitér arra, hogy az alapkezelők tevékenysége veszélyezteti a globális stabilitást. A mostani helyzet egyrészt a pénzügyi rendszerben végbemenő strukturális változásoknak, másrészt az alacsony hozamkörnyezetnek köszönhető. A hozamsivatag miatt ugyanis az alapkezelők sokszor olyan eszközökbe vették be magukat, amelyek egy stresszes időszakban nagyon nehezen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés