Előfizetői tartalom

Ijesztő számok az olajpiacról: ennyi pénzt hívtak vissza az olajhatalmak

Portfolio
Rekord pénzösszegtől búcsúzhattak tavaly az alapkezelők, miután az olaj árának esése miatt több, olajban gazdag ország vagyonalapja kénytelen volt pénzét a gazdaság fellendítésére fordítani. Olyan alapkezelők búcsúzhatnak 46,5 milliárd dollártól, mint a BlackRock vagy a Franklin Templeton, ami jócskán rányomja bélyegét az iparág nyereségességére - írja a Financial Times.

Az eVestment adatai szerint az állami vagyonalapok legalább 46,5 milliárd dollárt vontak ki az alapkezelőknél tartott befektetéseikből tavaly, miután az olaj árának esése miatt kénytelenek voltak pénzzel segíteni gazdaságukat. A hírek szerint a vagyonkiáramlások olyan nagy alapkezelők profitabilitását is negatívan érintette, mint a BlackRock, az Aberdeen, a State Street...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés