Előfizetői tartalom

Kiderült: lőszergyártó cégeket támogatnak a nagy befektetők

Portfolio
Egy holland felmérés szerint a nagy alapkezelők és befektetési társaságok közül a BlackRock, a Vanguard, a Capital Group, a T Rowe Price és a Temasek is fent van azon a toplistán, akik kazettás lőszereket gyártó cégeket támogatnak. Bár 2010 augusztusa óta érvényben van a kazettás lőszerek használatának, felhalmozásának és szállításának tilalma, az amerikai, orosz és kínai alapkezelőket és befektetési társaságokat úgy tűnik, ez sem riasztja vissza. Igaz, az egyezményhez csatlakozó immáron 114 ország listáján az USA, Kína és Oroszország sincsen rajta - írja a Financial Times.

Egy holland nonprofit szervezet felmérései szerint 151 globális pénzügyi intézmény, köztük 37 alapkezelő összesen 27 milliárd dollárnyi tőkét fektetett be kazettás lőszereket gyártó cégekbe 2011 júniusa óta. Mindemellett kigyűjtötték azt az öt alapkezelőt és tíz bankot, amelyek a legtöbb pénzzel "támogatták" a lőszergyártó cégeket. A holland szervezet már megkereste...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés