Előfizetői tartalom

Komor jóslat: profi befektetők sora bukhat el a tőzsdék esésében

Portfolio
Újabb csúcsot döntött az európai alapkezelők piaca tavaly, a kezelt vagyonban, bevételekben és profitban is nagyot ment az iparág. Csakhogy mindeközben a költségek is jelentősen nőttek, ezen belül is főként a fix költségek. Miután pedig a nettó bevételmarzsok egyre szűkülnek, a szolgáltatóknak résen kell lenniük a volatilis piacok profitra gyakorolt hatásával. A McKinsey frissen publikált tanulmánya szerint az európai alapkezelők három fontos kihívás előtt állnak.

A tanulmány szerint a tavalyi volt a kilencedik év a sorban, amikor az európai alapkezelők rekord kezelt vagyonról számoltak be. Ez tavaly éves szinten 8%-os növekedést jelentett, mellyel a vagyon elérte 22,5 ezermilliárd eurót. Az újonnan beáramló nettó tőke tavaly 581 milliárd eurót tett ki, ami 2016-hoz képest 3%-os növekedés.A kezelt vagyon 2007 és 2017 között átlagosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés