Előfizetői tartalom

Láncreakció: borulnak a világ legnagyobb befalapjai?

Portfolio
Az alacsony hozamkörnyezet miatt sorra borulnak fel a befektetések elitjének számító hedge fundok, a múlt héten az egyik legnépszerűbb londoni alapkezelő, a Liongate Capital dobta be a törölközőt. Elsősorban nemcsak az a gond, hogy az alapok teljesítménye romlik és az alapkezelők a sikerdíjból nem részesülnek, hanem az is, hogy a hedge fundok átlagosan egyre alacsonyabb költségekért dolgoznak. A bevételek csökkenése miatt a csődhullám még számtalan céget elsodorhat - írja a Financial Times.

A fedezeti alapok által felszámított költségszint nagyobb mértékben csökkent 2015 első félévében, mint az elmúlt hét évben összesen. Elemzők szerint átlagosan 14,7%-os sikerdíjat (amely lényegében a hozamból való részesedést jelenti) számítanak fel a hedge fundok, amely egy komoly esés a tavalyi 17,1%-hoz képest.Több hedge fund is, köztük az óriásnak számító Fortress...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés