Megveszi a KBC alapkezelőjét a lengyelek legnagyobb bankja

2017. szeptember 11. 08:35    
nyomtatás
 
A lengyelek legnagyobb bankja, a PKO átveszi a KBC Asset Management lengyel leányát, a KBC TFI alapkezelőt, mellyel a bank tovább növeli részesedését az alapkezelői piacon - írja a Reuters.


Az állami kézben lévő PKO árat nem közölt a tranzakcióról, de a közlemény szerint az átvétel 2018 első negyedévében zárulhat le. A PKO alapkezelője, a PKO TFI a legnagyobb lakossági vagyont kezelő alapkezelő a lengyel piacon 23,2 milliárd zlotys (6,6 milliárd dollár) kezelt vagyonával, a KBC Asset Management lengyel leánya, a KBC TFI pedig 4 milliárd zlotys vagyont kezel.

A PKO TFI-t 1997-ben alapította a PKO és a Credit Suisse. Az alapkezelő honlapján elérhető információk szerint közel fél millió ügyfél vagyonát kezelik, a szolgáltatónak több mint 40 alapja van a piacon.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium