Előfizetői tartalom

Olyan változás jöhet a világ legnagyobb alapjánál, amit a világ másik felén is megéreznek

Portfolio
Jelentős változásokra és szigorításokra számíthat a világ legnagyobb állami alapja azzal, hogy elérte az ezermilliárd dolláros kezelt vagyont. A legújabb tervek szerint függetlenítenék az alapot a norvég központi banktól, és nem biztos, hogy keresztülmegy az a korábbi terv, miszerint csak államkötvényeket tartanának a kötvénybefektetéseken belül - számol be a hírről a Bloomberg.

A norvég állami alap mindeddig a központi bank felügyelete alatt működött, de a legújabb elképzelések szerint függetlenítenék azt a jegybanktól, miután az alap olyan nagyra nőtt, hogy többen úgy vélik, a norvég jegybank már nem képes azt megfelelően menedzselni. Sokak szerint az alap legutóbbi kérése is problémákhoz vezethet, miszerint a 330 milliárd dolláros kötvényportfólió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés