Előfizetői tartalom

Olyat léphet a világ legnagyobb állami alapja, mint még soha

Portfolio
Közel ezer milliárd dollárnyi vagyont kezel a világ legnagyobb vagyonalapja, de egyre több kritika éri a kockázatkerülő befektetései miatt, ez pedig a hozamokon is meglátszik. Már javában folynak az ötletelések és egyre valószínűbb, hogy jövőre olyat lép az alap, amilyet fennállása óta még soha - számol be a hírről a Reuters.

A norvég állami vagyonalap az olajból származó bevételeknek köszönheti, hogy mára a világ legnagyobb alapjának számít, de az elmúlt három évben az olaj ára több mint felére csökkent, ráadásul egyre több kritika éri az alapot amiatt is, hogy az alapvetően kockázatkerülő befektetéseken alig tud hozamot elérni. 1998-as indulása óta az alap évente átlagosan 3,79%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés