Előfizetői tartalom

Páholyból nézték végig a befektetési nagyágyúk a brit népszavazást

Portfolio
Úgy tűnik, hogy nem született meg az új Soros György, hiába követte a brit népszavazást durva devizapiaci és részvénypiaci lejtmenet. A pénteki esés után pár nappal fordult a kocka és a piacok a Brexit-hatásának nagy részét kidolgozták, tehát akik shortolták akár a brit devizát, akár vállalati részvényeket, a nyereségük nagy részét vissza kellett, hogy adják múlt héten - írja a Financial Times. A hedge fundok nagyrészt páholyból nézték végig az elmúlt két hét eseményeit.

Egy hedge fund menedzser az Y2K pánikhoz hasonlított a helyzetet, amikor a 2000-es években egy számítógépes hiba ijesztette meg a világot, azonban kiderül, hogy sokkal kevésbé rossz a helyzet, mint azt előzetesen hinni lehetett.Az irányított hedge fundok, amelyek arra fogadnak, hogy a piac fel, vagy le megy, többnyire pénzt vesztettek, míg a piac-semleges hedge fundok és a trendkövető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés