Előfizetői tartalom

Rengeteg befektetőt húztak le titokban? Sosem látott vizsgálatot indíthat az EU

Portfolio
Már nem működik hatékonyan a 10 éve, többek között az alapkezelői díjakra létrehozott EU-s szabályrendszer, azt mielőbb felül kell vizsgálni - többek között erre jutott több piaci szakember mellett az ír központi bank is, amely a napokban fejezte be a 18 hónapja tartó vizsgálatát az ügyben. A jegybank szerint az alapkezelők sokszor megtévesztő módon teszik közzé a díjakat az ügyfeleknek, a pénzügyi felügyelet szerepét betöltő Esmán egyre nagyobb a nyomás, hogy lépjen az ügyben - írja a Financial Times.

Egyre nagyobb az Esmán a nyomás, hogy átfogó vizsgálatot indítson EU-s szinten az alapkezelői díjak miatt, az ír központi bank legalábbis ezt szorgalmazza. Az írek jegybankja a napokban fejezte be a 18 hónapja tartó vizsgálatát a 2200 milliárd dollárt kezelő alapkezelői piacán, és azt találta, hogy az alapkezelők sokszor megtévesztik ügyfeleiket a díjak közzétételekor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés