Előfizetői tartalom

Részvénypiaci káoszra készül a norvég állami alap

Portfolio
Egyre jobban aggódik az ezermilliárd dollárt kezelő norvég állami alap a globális részvénypiacok jövője miatt, az alap vezetője, Yngve Slyngstad szerint intő jel, hogy egyre kevesebb a jól teljesítő tőzsdék száma a világon, miközben a tőzsdék teljesítményét hajtó, jól teljesítő vállalatok száma is egyre csökken - számol be a hírről a Bloomberg.

Felkészültünk a piaci zavargásokra - mondta az alap vezetője egy oslói médiaeseményen. Az alap a harmadik negyedévben 21 milliárd dollárt keresett befektetésein, ami 2,1%-os hozamnak felel meg. Az alap tájékoztatása szerint az észak-amerikai részvényeken sikerült jó teljesítményt elérni, a globális részvénypiac többi része már gyengébben muzsikált. Az alap a harmadik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés