Előfizetői tartalom

Súlyos dolgok három pénzügyi cégnél, lépett az MNB

Portfolio
Az MNB felügyeleti biztost rendelt ki a Globeserv Befektetési Alapkezelő Zrt., a Quaestor Befektetési Alapkezelő Zrt. és a Reálszisztéma Értékpapír-forgalmazó és Befektető Zrt. társaságokhoz a befektetési szolgáltatói piacon elvégzett vizsgálatai során észlelt - alapvetően korábbi kibocsátói és brókercégekkel kapcsolatos problémákhoz kötődő - szabálytalanságok miatt. Az érintett alapkezelőknél és befektetési vállalkozásnál a jegybank nem talált ügyfélpénzek eltulajdonítását eredményező visszaélést - közölte szerda este a Magyar Nemzeti Bank.

Intézkedett a jegybankA Magyar Nemzeti Bank (MNB) korábban helyszíni célvizsgálat-sorozatot indított a hazai tőkepiac számos szereplőjével szemben. Ezek elsődleges célja volt, hogy kiszűrje és - akár még a kisebb súlyú piaci szereplőknél is - szigorú intézkedéssel szankcionálja azon vállalkozásokat, amelyek nem az elvárható szakmai gondossággal és nem a jogszabályi előírásoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés