Előfizetői tartalom

Tízezer dollár egy hívásért? Megy a harc a bankok és az alapkezelők között

Portfolio
A 2018-ban életbe lépő új szabályozás, a MiFID II.-vel kapcsolatban nagy kihívást jelent az alapkezelőknek, hogy az ügyfelek pénzéből vagy a saját zsebükből fizessék ki a munkájukhoz sok esetben nélkülözhetetlen elemzéseket. A bankok és az alapkezelők között nagyban folynak az egyeztetések, egyes alapkezelők szerint a bankok hívásonként 10 ezer dollárt is elkérnének a vagyonkezelőktől, ha banki elemzővel szeretnének beszélni - írja a Financial Times.

Az alapkezelők eddig is hozzáfértek a banki elemzésekhez és elemzési platformokhoz egy bizonyos éves díj megfizetése ellenében, de a tárgyalásokba belelátó források szerint a bankok az eddigieknél magasabb díjat számítanának fel az alapkezelőknek, ha például személyesen szeretnének találkozni a banki elemzőkkel, vagy részt vennének a bank által szervezett céges eseményeken....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés