Előfizetői tartalom

Több cég is tiltólistára kerülhet a világ legnagyobb állami alapjánál

Portfolio
A 880 milliárd dollárt kezelő norvég állami olajalap etikai bizottsága vizsgálja, miként lehetne a környezetszennyező cégeket kizárni a vagyonalap befektetési közül. A világ legnagyobb állami vagyonalapja fontos szerepet tölt be a tőkepiacokon, a tőzsdére bevezetett cégek részvényeinek 1,3%-át birtokolja a világon - írja a Reuters.

A norvég parlament döntése értelmében tavalytól él a korlátozás, amelynek értelmében a 880 milliárd dollárt kezelő alap igyekszik csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátásában résztvevő vállalatokban való részesedését. Emellett az alapnak egy másik célkitűzése, hogy igyekszik csökkenteni a széniparban tevékenykedő vagy abban érdekeltséggel bíró cégekben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés