Előfizetői tartalom

Újabb sarcot kap a nyakába a pénzügyi szektor

Portfolio
Bő két éve hozott az Európai Bíróság egy döntést, amely kimondta, hogy áfaköteles a magánszemélyek részére nyújtott portfólió-kezelési tevékenység. A kormány ezek alapján az adócsomagban az áfa szabályozást is megváltoztatja, ami azt jelenti, hogy még egy teher kerül a pénzügyi szektor (főként alapkezelők és privátbankok) nyakába. Első becslések szerint 0,7-1,4 milliárd forintos többletköltséggel számolhatnak a szolgáltatók, ami körülbelül az alapkezelőkre korábban kivetett különadó fele.

Portfolio Öngondoskodás 2014 Ehhez hasonló témákról is szó lesz az október 30-i Öngondoskodás 2014 konferenciánkon. Információ és jelentkezés Áfaköteles lesz a magánszemélyek részére végzett portfólió-kezelés A hazai pénzügyi szektor, azon belül is az alapkezelők a kollektív befektetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés