Előfizetői tartalom

600 milliárdos veszteség 5 magyar banknál!

Ahogy az MNB statisztikáiból már korábban sejthető volt, sokkoló eredményszámokat közöltek az elmúlt hetekben a magyar nagybankok 2014-re vonatkozóan. Öt bank összesen 573 milliárd forintnyi veszteséget halmozott fel. Mivel az éves jelentések többségét még nem tették közzé, az alábbiakban az eddig közzétett információkat foglaljuk össze. Bár úgy tűnik, a kormánnyal sikerült a békülés útjára lépni, idén sem vár sok jó a bankokra, a rövid távú kilátások nem a legfényesebbek.

Bankszektor és a mezőny első fele. A szektor egészéről az MNB statisztikái alapján másfél hónapja tudjuk, hogy: 2014-ben a hitelintézeti szektor 446,5 milliárd forintos adózás utáni veszteséget szenvedett el, pedig 2013-ban még (igaz, az MKB adósság-elengedésének köszönhetően) nyereséges lett 31,2 milliárd forint összegben, az adózás előtti veszteség 369,0 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés