Előfizetői tartalom

79 milliós bírságot kapott az Erste Bank az MNB-től

Portfolio
Az MNB összesen 79 millió forint bírság megfizetésére és a feltárt jogsértések megszüntetésére kötelezte csoportvizsgálatának lezárása során az Erste Bankot, az Erste Jelzálogbankot, az Erste Lakáslízinget és az Erste Lakástakarékpénztárt a pénzügyi szolgáltatásokat érintő egyes működési hiányosságok miatt. A feltárt jogsértések nem hordoznak rendszerkockázatot és nem veszélyeztetik a bankcsoport megbízható működését - olvasható az MNB közleményében.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) - korábban elfogadott felügyelési ütemterve részeként - átfogó csoportvizsgálatot végzett az Erste Banknál valamint leányvállalatainál, az Erste Jelzálogbanknál, az Erste Lakáslízingnél és az Erste Lakástakarékpénztárnál. A vizsgálat megállapította, hogy a bank egyes belső szabályzatai nem teljesen feleltek meg a jogszabályi elvárásoknak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés