9500 forintos célár érkezett az OTP-re

2017. november 14. 11:51    
nyomtatás
 
Múlt hét pénteken tette közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését az OTP, tegnap a SocGen és a JP Morgan is elemzést tett közzé, amelyben írt a magyar banknál látható folyamatokról.

Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

SocGen


A harmadik negyedéves folyamatok alapján az elemzőház minimálisan megemelte a hitelállomány növekedésére vonatkozó előrejelzését, emiatt az idei és a következő 2 évre vonatkozó profitvárakozást 5,5, 1,7 és 2,5 százalékkal emelte meg a SocGen. A célár emiatt 9248-ról 9500 forintra emelkedett, de még mindig eladás az ajánlás, az indoklás pedig az, hogy idén a profitnövekedést részben a céltartalék-visszaírások hajtották, de az elemzőház a következő időszakban alacsonyabb visszaírásokkal számol, és a kockázati költségek normalizálásával kalkulál, ráadásul az erős verseny miatt a marzsok is tovább szűkülhetnek. Az OTP részvényei P/BV alapon jóval magasabb szorzón (1,7) forognak, mint a régiós bankok (1,1), ráadásul historikusan magasan árazott az OTP P/BV és P/E alapon is. A SocGen célára közel 7 százalékkal alacsonyabb, mint a mostani árfolyam.

JP Morgan


Az OTP továbbra is a kedvenc részvények (top pick) közé tartozik, az elemzőház felülsúlyozásra ajánlja a magyar bank papírjait, ami részben azért vonzó, mert az OTP profitja az elemzőcég előrejelzése alapján a következő két évben 17 illetve 12 százalékkal emelkedhet.

9500 forintos célár érkezett az OTP-re


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Széchenyi Kártya Program (x)

Másfél évtizede a vállalkozókért 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Designer (Senior / Junior)
Kiemelt privát banki tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium