A bankoktól várják a világ megmentését

2017. szeptember 14. 08:46    
nyomtatás
 
Az összesen több mint ezermilliárd dollárt kezelő intézményi befektetőkből álló egyesület felszólított 60-at a világ legnagyobb bankjai közül, hogy lépjenek fel a klímaváltozás ellen és akadályozzák meg a katasztrofális károk bekövetkeztét - írja a Financial Times.


Az Irma hurrikán legutóbbi, súlyos pusztítása a Karib-szigeteken és Floridában csak az utolsó csepp volt a tengerben a nyugdíjalapok és alapkezelők között, hogy felvegyék a harcot a klímaváltozással szemben. A belőlük formálódó egyesület olyan nagybankok vezéreinek küldött levelet, mint az HSBC, a Lloyds, a Bank of America, a JP Morgan Chase, a Morgan Stanley és a Deutsche Bank, amelyben arra kéri őket, hogy árulják el, milyen lépésekkel kívánják elősegíteni a Párizsban elfogadott klímavédelmi egyezményt.

A kérdés azért is aktuális, mivel a bankok ki vannak téve a klímaváltozással összefüggő kockázatoknak a hitelezési aktivitásukon vagy éppen a projektfinanszírozásukon keresztül. Vannak olyan bankok, amelyek már fontos lépéseket tettek a széndioxid-kibocsátás csökkentése irányába, a Barclays például a felsővezetők kompenzációs csomagját a klímastratégiai célok elérésének függvényében határozza meg.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium