A Citigroup is megverte az elemzőket

2017. október 12. 14:03    
nyomtatás
 
Különösen az egy részvényre jutó eredmény szempontjából haladta meg a Citigroup harmadik negyedéves gyorsjelentése az elemzői várakozásokat: az EPS 1,32 dollár helyett 1,42, a bevétel pedig 17,16 milliárd dollár helyett 17,90 milliárd dollár lett. A nyitás előtti kereskedésben jelenleg 0,3% körüli pluszban van a bank árfolyama. A JP Morgan is a vártnál kedvezőbb számokat közölt a nagybanki gyorsjelentési szezon első napján:

2017.10.12 12:56 Szépek a JP Morgan számai, de a tréderek nem örülnek


Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Nemcsak az elemzői várakozásokat, de az egy évvel korábbi teljesítményt is meghaladják a Citigroup számai: a bevételek 2%-kal, az egy részvényre jutó eredmény csaknem 15%-kal haladja meg az egy évvel korábbit.

A Citigroup is megverte az elemzőket


Az előző évekre visszatekintve elmondható, hogy a Citigroup kisebb bevételi bázison termel hasonló, illetve a korábbiaknál magasabb profitot. Ugyanakkor a megtérülés továbbra sincs a legjobbak között: a Nemzetközi Valutaalap friss elemzése épp a világ gyenge profittermelő képességű bankjai közé sorolta a társaságot.

2017.10.12 09:18 Az UniCredit és a Deutsche Bank is a leggyengébb bankok közé került

A Citigroup is megverte az elemzőket


Néhány részlet a társaság üzleti eredményeiből:
  • a globális fogyasztói banki (global consumer banking) bevételei 3%-ot emelkedtek, miközben
  • az intézményi ügyfelek divíziójában 9%-kal emelkedtek a bevételek,
  • a vállalati (corporate) bevételek azonban 55%-kal visszaestek.
Michael Corbat vezérigazgató elmondása szerint minden olyan területen nőttek a bevételek, amelyekben befektetéseket hajtottak végre, szigorúan tartották a költségeket, és ismét nőtt a hitelállomány a fogyasztói és az intézményi területen is.

A Citigroup is megverte az elemzőketElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium