Előfizetői tartalom

A tervezett szerint emelkedik a hazai pénzintézetek többlet-tőkekövetelménye

Portfolio
Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsának korábbi döntése alapján a rendszerszinten jelentős intézményekre vonatkozó többlettőke-követelmény 2017-től négy év alatt fokozatosan növekvő, lépcsőzetes módon lép életbe. Az MNB éves felülvizsgálata alapján nem indokolt az eredeti ütemezés módosítása, így 2018-tól az érintett intézmények többlet-tőkekövetelménye a tervezettek szerint emelkedik. A fokozatos bevezetéssel az MNB a pénzügyi stabilitás megőrzése mellett a hitelezést is támogatja.

A rendszerszinten jelentős intézmények esetleges pénzügyi nehézsége a fertőzési hatásokon keresztül veszélyeztetheti a pénzügyi közvetítőrendszer működését, és közvetve reálgazdasági problémákat is eredményezhet. Ezért az MNB - az uniós jogszabályokkal összhangban - kiemelt figyelemmel követi működésüket, és a sokkellenálló képességük erősítésére bevezetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés