A világ legnagyobb biztosítója rajong a brit nagybankért

2017. december 7. 17:05    
nyomtatás
 
A Ping An lett a HSBC második legnagyobb tulajdonosa, miután a kínai biztosító 5% fölé növelte a részesedésének értékét - írja a Financial Times.


Kereskedés HSBC-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!


A hongkongi tőzsde bejelentése szerint a Ping An vagyonkezelési divíziója 10 millió HSBC részvényt vásárolt kedden és ezzel 4,96%-ról 5,01%-ra emelte a részesedésének értékét. Az 1988-ban alapított Ping An eredetileg csak biztosítóként működött, de az 1990-es évektől alaptevékenységén kívül már más pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A kínai pénzintézetet jelenleg a világ legnagyobb piaci kapitalizációjával rendelkező biztosítója, eszközállományát tekintve pedig a negyedik legnagyobb, a jelenlegi piaci értéke alapján mintegy 7,3 milliárd fontot ér.

A Ping An tisztán pénzügyi befektetésként tekint a részvényvásárlásra. Szerintük a bank kiváló teljesítmény mellett magas osztalékot fizet. A 150 éve Sanghajban és Hongkongban alapított HSBC a bevételeinek háromnegyedét Ázsiában éri el.

Jelenleg a BlackRock a HSBC legnagyobb részvénytulajdonosa, amely több alapján keresztül a részvények közel 6,8%-át birtokolja. A harmadik legnagyobb befektető a JP Morgan valamivel több, mint 4,8%-os részesedésével.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium