Előfizetői tartalom

A Budapest Banktól az EU-pénzes ablakcseréig: új tervek az MFB-nél

Mintegy 900 milliárd forint finanszírozás úgy hiányzik a magyar gazdaságból, hogy az érintett cégek hitelképesek lehetnének, de a kereskedelmi bankok nem hitelezik őket. Őket is el akarja érni az állami fejlesztési bank, amely tavaly 10 milliárd forintnál is kevesebb saját hitelt folyósított - mondja Bernáth Tamás, a Magyar Fejlesztési Bank új elnök-vezérigazgatója. Az MFB az NGM-mel közösen közel 1050 milliárd forint visszatérítendő EU-forrást is kezel, köztük a lakossági energiahatékonysági korszerűsítésre felvehető hiteleket is. A Portfolio-nak adott interjújában Bernáth Tamás elismerte: az új MFB Pontok szeptemberi nyitásáig elkelhet a visszatérítendő EU-források jelentős része, így a hitelintézetek által nyitott értékesítési pontokra új feladatok várhatnak. A Budapest Bank eladásával kapcsolatos tervekről is beszélt nekünk a bankvezér.

Portfolio: Menedzsmentet, majd stratégiát váltott az MFB az utóbbi hónapokban. Mi változik az elmúlt évekhez képest az állami fejlesztési banknál? Bernáth Tamás: Nagyobb célokat tűztünk ki magunk elé, mint amit eddig az MFB elért. Felül kell múlnia a banknak a korábbi évek aktivitását, teljesítményét és portfólióméretét is. Február végén öt évre fogadta el...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés