Előfizetői tartalom

A kamatok megpiszkálása miatt kapott bírságot a Sberbank

Portfolio
Az MNB 8,5 millió forint bírsággal sújtotta a Sberbankot, mivel egyes fogyasztói kölcsönszerződéseinél megsértette a felszámítható késedelmi kamat felső mértékére vonatkozó jogszabályi előírásokat. A jegybanki határozat nyomán a Sberbank köteles visszafizetni a fogyasztókra terhelt, összesen mintegy 14 millió forint késedelmi kamatkülönbözetet, s erről levélben is tájékoztatni az érintett ügyfeleket.

Az MNB fogyasztóvédelmi célvizsgálatot végzett a Sberbanknál annak megállapítására, hogy a hitelintézet miként tesz eleget a fogyasztóknak történő hitel- és pénzkölcsön-nyújtása során a késedelmi kamat maximum mértékre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek. A fogyasztóknak nyújtott hitelről szóló törvény vonatkozó előírásai szerint 2015. február 1-től...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés