Előfizetői tartalom

A piacot riogatja az egyik legnagyobb svájci bank vezére

Portfolio
Tidjane Thiam, a második legnagyobb svájci bank vezérigazgatója legújabb beszédével nem sokat tett azért, hogy az európai bankokat övező bizonytalanság enyhüljön. Arra figyelmeztette közönségét, hogy a kontinens pénzintézeti részvényeit most nem gondolja "annyira jó befektetésnek", mert "nagyon törékeny helyzetben" vannak a bankok - írja a Financial Times.

Thiam, a Credit Suisse vezérigazgatója szerint az európai bankok helyzete többek közt azért törékeny, mert minden kisebb hírre a részvények árfolyama nagyon érzékenyen reagál. Ennek oka a vezérigazgató szerint, hogy a felügyeleti szabályozások jövőjével kapcsolatos bizonytalanság mellett az európai bankok fundamentumaival, üzleti modelljével kapcsolatos aggályok is felmerültek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés