Előfizetői tartalom

A várakozástól elmaradt, de nagy osztalékot fizet a CIB anyabankja (2.)

Portfolio
Az elemzők által várt 801 millió eurótól elmaradó, 776 milliós adózott eredményt ért el a negyedik negyedévben az Intesa Sanpaolo. A bank teljesítményét az olasz bankmentő alapban lévő befektetés 227 millió eurós leírása rontotta, de a társaság így is tartja korábban bejelentett 3 milliárd eurós osztalékfizetési tervét a tavalyi 3,1 milliárd eurós éves adózott eredmény után.

Olaszország talán legerősebb bankjának számít tőkehelyzete alapján az Intesa Sanpaolo, amit az utóbbi időben több mindennel is bizonyítani próbál: tavalyi 3,1 milliárd eurós adózott eredménye csaknem egészét, 3 milliárd eurót kifizeti osztalékként, ahogy korábban megígérte a befektetőknek, aktívan érdeklődik bankbiztosítási együttműködések iránt, amiben nagy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés