Előfizetői tartalom

Alkalmazottja miatt válhat fizetésképtelenné a bank

MTI
A kockázatkezelés és - mérés terén vezető szerepet betöltő minősítő ügynökség, a Moody's Analytics közzétette a humán erőforrásokkal kapcsolatban a pénzügyi ágazat szereplőit világszerte érintő kockázatokról szóló tanulmányának eredményeit. Úgy tűnik, nem mindegy, kiket alkalmaznak a bankok, hiszen ez jelentősen befolyásolhatja akár a bank fizetőképességét is - áll a tanulmányban.

"A bankárok által világszerte elvégzett képzési programokra vonatkozó, kiterjedt adatokat tartalmazó adatbázisunk tanulmányozásával nagy vonalakban fel tudtuk mérni az ágazat szereplőinek hitelezési szakértelmét abból a szempontból, hogy mennyire felkészültek a hitelezési szakemberek az egyre bizonytalanabb gazdasági környezetben felmerülő kockázatok kezelésére" - magyarázta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés