Amerikai befektetők kezébe kerül az olaszok adóssága

2017. július 17. 09:06    
nyomtatás
 
Az amerikai Fortress Investment Group, a Bain Capital és a Blackstone is licitálhat egy egymilliárd eurós olasz rosszhitel-portfólióra a Reuters forrásai szerint.


2015 novemberében mentette meg az olasz kormány a Banca Marchét, a Banca Etrutiát, a CariFerrarát és a CariChietit. A négy pénzintézet 10,3 milliárd eurós nem teljesítő hitelállományát egy külön alapba fektették, a REV-Gestione Creditibe.

Az elsősorban ingatlanokkal fedezett portfólió iránt tizenkét cég fejezte ki az érdeklődését, végül három bizonyult komolynak, októberben fognak hivatalosan is licitálni a portfólióra. Előfordulhat, hogy egy negyedik cég, a Starwood Capital Group is részt vesz majd a licitben.

Az érintettek nem kommentálták a hírügynökség értesüléseit.

Jelenleg egyébként hasonló megoldáson dolgozik az olasz kormány két másik, venetói pénzintézet esetén, erről itt írtunk:
2017.07.05 18:13 Az EKB is rábólintott az olasz bankmentésre
2017.06.29 08:45 Páros lábbal rúgtak bele a németek a nagy olasz "bankmentésbe"
2017.06.27 09:12 Annyit költenek a bankmentésre az olaszok, mint a hadseregre - legközelebb nem lesz pénz?

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium