FONTOS Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból
 
Előfizetői tartalom

Az olasz bankok összeomlására játszik a világ egyik legnagyobb befektetője

Portfolio
Az elmúlt hetekben az olasz pénzintézetek hatalmas nyomás alá kerültek az EKB hitelezési céltartalékképzés szabályozási terve miatt. Pár befektető ugyan - és persze a bankok - a szabályok enyhítését kéri, nem úgy, mint a világ legnagyobb alapkezelője, a Bridgewater, amely a Bloomberg információi szerint több mint 700 millió dolláros short pozíciót épített ki olasz pénzintézetek papírjai ellen.

Az összegyűjtött adatok alapján a világ egyik leghíresebb befektetője, Ray Dalio hedge fundja, a Bridgewater összesen 713 millió dollár értékben épített ki short pozíciót 5 olasz bankban, és egy biztosítóban, ami a legnagyobb napvilágra került short pozíció jelenleg Európában.Ahogy már írtunk róla, az aggodalmak a szeptemberi EKB döntés miatt alakultak ki, miszerint minden...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés